Praktik på Skåne European Office

Skåne European Office erbjuder varje termin två praktikplatser till studenter vid skånska lärosäten. Ta chansen att lära dig mer om EU och regionalpolitik på Region Skånes representationskontor i Bryssel!

Hos oss får du som praktikant stora möjligheter att bidra till verksamheten. Arbetet innehåller kvalificerad kunskapsinsamling och rapportering till vår hemmaorganisation Region Skåne, samt andra aktörer i regionen. Arbetsuppgifterna består också av att delta i nätverksmöten, seminarier och konferenser i Bryssel, samt att bistå med en del rent praktiska uppgifter. Målet är att praktiktiden ska leda till en ökad förståelse för det arbete som pågår i Bryssel inom EU-institutionerna och i de organisationer och företag som följer institutionernas arbete.

Praktiken kräver god förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt på svenska och engelska samt ett stort intresse för Europa och förståelse för EU:s beslutsprocess. Kunskaper i franska är meriterande. Medborgarskap i någon av EU:s medlemsstater krävs av formella skäl.

En förutsättning för ansökan är att praktiken utgör en integrerad del av studieprogrammet. Praktiken är oavlönad, vilket förutsätter egen finansiering, exempelvis genom studiemedel och eventuella stipendier (Erasmus).
Skåne European Office betalar en tur- och returresa från Skåne till Bryssel och månadskort för kollektivtrafiken i Bryssel under praktiktiden. Bostad ordnar praktikanten själv men utbudet är ganska stort och vi bidrar gärna med tips.

Höstterminer: För praktik under hösten är sista ansökningsdatum 1 mars varje år.

Vårterminer: För praktik under våren är sista ansökningsdatum 1 oktober varje år.

Du är välkommen att skicka din ansökan (personligt brev + CV) till ylva.reisnert@skane.eu och michael.johnsson@skane.eu.

För mer information går det bra att höra av sig till Michael Johnsson på telefon +32 (0) 484 48 22 91.